DE KUNST VAN HET OORLOGVOEREN PDF

DE KUNST VAN HET OORLOGVOEREN PDF

DOWNLOAD DE KUNST VAN HET OORLOGVOEREN de kunst van het pdf. Zen en de kunst van het motoronderhoud – Mediamatic The. All about De kunst van het oorlogvoeren by Sun-tzu. LibraryThing is a cataloging and social networking site for booklovers. Een nieuwe soort mannelijkheid is te zien bij de mannenshows in Londen.

Author: Migul Kagagami
Country: India
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 1 February 2006
Pages: 66
PDF File Size: 8.2 Mb
ePub File Size: 20.73 Mb
ISBN: 391-8-51735-834-8
Downloads: 62419
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Daitaxe

El Arte de la Guerra.

Business managers around the world have tapped into this ancient wisdom; it is time to master The Art of War for Managers for the existence and growth of your business!

Chinese literatuur Krijgskunde Chinese filosofie. Zorg dat je tegenstander je onderschat en zich veilig waant en sla dan toe. De 36 Krijgslisten Engels: Dood met een geleend mes. Blaas een oud instituut, oude strijdwijze of methode nieuw leven in.

The Art of War Sun Tzu: Sun Tzu, a Chinese general, military strategist, and philosopher lived in the second half of the 6th century BC and considered war Sluit allianties met verder weg gelegen staten om de positie te verbeteren en zo meer kans te maken een nabije vijand te verslaan.

Deze list dateert uit de derde eeuw voor Christus. Generaal Xue Rengui nodigde hem uit voor een feest waarbij hij via een donkere tunnel in een hal uitkwamen. Als de tactiek van de vijand ondoorgrondelijk is, doe dan iets onverwachts of zorg voor veel tumult “lawaai” en lok een reactie uit. Als de vijand met meer is en sterker is, laat dan iedere schijn van verdediging varen.

This collection of 10 classic self-help books was built for people willing to achieve the incredible journey of life with a certain dose of success.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Deze tactiek wordt ook genoemd aan het einde van hoofdstuk 7 van “de kunst van het oorlogvoeren”. De huidige versie is gebaseerd op een handgeschreven werk dat in in Szechuan door een lokale uitgeverij werd gepubliceerd.

  A7V 102 PDF

De kunst van het oorlogvoeren / druk 1 : Sun-Tzu :

Als een nederlaag onvermijdelijk is, trek je dan terug. Thirty-Six Strategems, Traditioneel Chinees: Zorg voor chaos en verwarring voor de strijd aan te gaan en ondermijn op die manier zijn beoordelingsvermogen. Neem het initiatief in een veldslag.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

De 36 krijgslisten – Wikipedia

Neem een zondebok en offer deze op zodat de overigen gespaard blijven. De list is gebaseerd op een verhaal over keizer Tang Taizong.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 21 sep om Narrated by Ray Porter. It has had an influence on Eastern and Western military thinking, business tactics, legal strategy and beyond.

The Greatest Classics Ever Written. Jezelf verwonden kan op twee manieren gunstig zijn: Sun Tzu’s ‘The Art of War’ is the most important book ever written World’s Can Classics in One Volume. A Hofland, de beste journalist van de 20e eeuw bleef in stand voor deze uitgave. Als je aan de verliezende hand bent zijn er drie opties: Bereid je goed voor en zorg dat de vijand zich naar de plaats moet haasten.

Letterlijk doet het aanbrengen van zijden bloemen aan een dode boom deze levend lijken.

De meerwaarde van dit boek is dat zijn hef is voorzien van een helder geschreven commentaar. Misleid de keizer om de zee over te steken.

De 36 krijgslisten

De vijand wordt mogelijk in de war oorlkgvoeren door het ontbreken van zichtbare eenheden en denkt aan een val [6]. For the first time ever, author D. De eerste drie hoofdstukken behandelen listen in voordelige situaties men is aan de winnende hand of heeft een voordeel behaald in de strijd ; de laatste drie hoofdstukken juist listen in nadelige situaties.

  ERREBIAN CATALOGO PDF

Please review your cart. De generaal vertelde de keizer toen dat het schip de zee al was overgestoken. Snijd alle ontsnappingsmogelijkheden af voordat je de tegenstander aanvalt vergelijk ook list From the 11th-century AD onward, kunsg texts became required reading for Chinese military officers.

Search Results

Door het meesterlijke strategische inzicht van meester Tzu geldt de toepasbaarheid van het boek ook voor het bedrijfsleven en is dit boek een goede aanbeveling voor managers, bestuurders en leidinggevenden.

Maak gebruik van de uet van een orlogvoeren om je doel te bereiken, en gebruik deze troepen daarna tegen degene van wie je ze leende.

Nadat deze waren voltooid stuurde Liu werkers naar een eerder vernielde bergpas om deze te repareren en tegelijkertijd zijn hoofdmacht via het dorpje Chencang naar Guanzhong. Liu Bang was naar Sichuan getrokken voor de voorbereidingen van de strijd met Xiang Yu. Dit gezegde betekent dat als een tegenstander te sterk is om kunzt aan te vallen, deze op een zwak punt kan worden verslagen. In this translation of The Art of War readers will benefit from the interpretations from other translators and strategist, as well oorllogvoeren the 50 strategic rules, including: You have to create it as you go.

Een minister van West-Zhuo stuurde daarop een agent met veel goud en een brief voor Chang Tuo, waarin Chang werd herinnerd aan zijn “missie voor West-Zhuo”, naar de grens met Oost-Zhuo.

Het gezegde is afkomstig uit de periode van de Strijdende Staten. Benjamin Franklin – The Way to Wealth 2.